Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως ….αφού για πολλοστή φορά από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αντέκρουσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για πολλαπλές αποστολές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για σπέκουλα που στόχο έχει μόνο την δημιουργία εντυπώσεων.

«Δεν στείλαμε έξι φορές όπλα. Όχι. Αυτά που στείλαμε πήγαν σε 6 δρομολόγια, αυτό είναι όλο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιο σόου κάθε φορά. Δεν αποδυναμώνουμε την αμυντική διάταξη της χώρας, στείλαμε από τα αποθέματά μας στους Ουκρανούς. Δεν γίνεται κάθε φορά να πρέπει να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας» είπε και συνέχισε «μη ψαρεύτε στα θολά νερά. Χρειάζονται ορισμένα δρομολόγια, έτσι γινόταν πάντα και έτσι γίνεται και τώρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σπεκουλάρισμα για δημιουργία εντυπώσεων».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Γιώργος Κατρούγκαλος, στη συζήτηση για την κύρωση του μνημονίου για την ίδρυση Κέντρου Αριστείας Ναυτικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε τη διαφωνία του, δηλώνοντας πως «Θα καταψηφίσουμε τη κύρωση γιατί στέλνει λάθος μήνυμα στη Τουρκία και το θεωρούμε ένα ακόμα κρίκο της πολιτικής του προκεχωρημένου φυλακίου με πλειοδοσία πίστης στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η συγκυρία είναι κατεξοχήν αρνητική και στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στην Τουρκία να συνεχίσει τις προκλήσεις της. Το μνημόνιο καταψήφισαν, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.