Τη σημασία της διοργάνωσης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από όλα τα χρόνια της πανδημίας σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στα μέλη του συνεδρίου, είναι «σημαντικό» να εκφράζονται τα μέλη σε τέτοιου είδους εσωκομματικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως είναι «αμήχανο» να μιλάει σε ένα κοινό που «δε θα συμφωνήσει με αυτά που θα πει», ειδικά, όπως είπε «μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ωστόσο, τόνισε πως μια τέτοια συμμετοχή έχει κάτι παραπάνω από «εθιμοτυπική αξία», καθώς «σε μια δημοκρατία ο διάλογος δεν πρέπει να σταματάει στιγμή, ακόμα και όταν η σύγκρουση είναι σφοδρή».

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα τρία χρόνια που κλείνει σε λίγο καιρό η κυβέρνηση της ΝΔ «μετά από εκλογές», αντικρούοντας τα «περί καθεστώτος» που ακούστηκαν, όπως επισήμανε. Σε αυτά τα «περίπου τρία χρόνια», είπε, συνέβησαν «όσα δεν έχουν συμβεί σε δεκαετίες».

Συγκεκριμένα, κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να «συμφωνήσει» στα «ελάχιστα αυτονόητα» παρά τις «μεγάλες πολιτικές διαφορές», όπως ότι «οι μαξιμαλιστικές λογικές στην οικονομία κάθε άλλο παρά ωφέλησαν τον τόπο, είτε εκφράστηκαν από κυβερνώντες είτε από αντιπολιτευόμενους».

Επίσης, αναφέρθηκε σε πεπραγμένα της κυβέρνησης, όπως η «έμπρακτη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», η «μείωση των φόρων περισσότερο από κάθε άλλη κυβέρνηση» και η καταγραφή ιστορικού χαμηλού στην ανεργία. Ζήτησε παράλληλα, «κοινή στάση για τα εμβόλια» και «καταδίκη της ρωσικής εισβολής χωρίς αστερίσκους».

Ανάμεσα στα σημεία προς εύρεση κοινών τόπων, συμπεριέλαβε και την «ασφάλεια» στα «πανεπιστήμια και στις γειτονιές», υποστηρίζοντας ότι «η ασφάλεια δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική».