Στην αύξηση των απασχολούμενων τα τελευταία τρία έτη και τη μείωση της ανεργίας στο 12,8% αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τονίζοντας πως αποτελούν τους δύο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους «η Ελλάδα απαντάει στην ακρίβεια».

Όπως είπε η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμά της, παρά τις μεγάλες κρίσεις που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια. «Το σημαντικότερο επίτευγμα είναι στον τομέα της απασχόλησης. Η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια απασχολούμενους. Έχουν αυξηθεί κατά 200.000 οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν εξαρτώνται πλέον από το κράτος», επισήμανε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Επιπρόσθετα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξήγησε πως ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση «πρέπει να συνεχιστεί για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια», διαμηνύοντας παράλληλα ότι βασικός στόχος συνιστά η αύξηση της αγοραστικής και οικονομικής ισχύος του κάθε πολίτη ούτως ώστε να μην έχει ανάγκη το κράτος. «Προτεραιότητά μας είναι να αυξάνονται τα εισοδήματα με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και να μειώνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος με την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυξήσαμε τον βασικό μισθό και οι εργοδοτικές εισφορές έπεσαν πέρσι ώστε με το ίδιο μισθολογικό κόστος να παίρνει παραπάνω χρήματα ο εργαζόμενος», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία»

Σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών, ο βουλευτής τόνισε πως όλοι στη ΝΔ πιστεύουν πως η χώρα για να κυβερνηθεί χρειάζεται αυτοδυναμία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο πολιτικό «φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ. «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει κάθε μέρα πως δεν συνεργάζεται ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Όταν θα φτάσουμε σε εκλογές και ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει, θα διαπιστώσει αυτή την όσμωση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη θα υπάρχει η ΝΔ που θα ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για τις υποσχέσεις που τήρησε, για τις μάχες που έδωσε και τις κέρδισε αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει.», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και συνέχισε: «Θεωρώ ότι διαμορφώνονται συνθήκες συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους είναι να μην είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει ανοδικές τάσεις. Για εμάς προτεραιότητα είναι η υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.»