«Μετά το Πάσχα θα ισχύσει χαλάρωση των μέτρων που θα ανακοινώσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή «Παρεμβάσεις». Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η ισχύς του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού θα διευκρινιστεί μετά την 1η Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως η απόφαση για την 4η δόση εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό και το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα ληφθεί Πανευρωπαϊκά εντός του Απριλίου μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων ιατρικών οργανισμών. Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός των επόμενων ωρών θα εκδοθεί η Υπουργική απόφαση για την αναστολή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Αναδρομικά

Ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε μάλιστα πως όσοι εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, εξετάζεται να ανασταλεί αναδρομικά η καταβολή του προστίμου που τους έχει επιβληθεί από τον Ιανουάριο. Δήλωσε, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μέχρι το τέλους του έτους.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία, ο υπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν.