Με σύνθημα «Ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», διεξάγεται ο φιλικός αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και Σαχτάρ, ο οποίος πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από το One Channel.

Η τελευταία φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετώπισαν τους Ουκρανούς ήταν το 2007, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα με αφορμή τη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 3-2.

Μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε το «παρών» στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τον φιλικό Ειρήνης του Ολυμπιακού απέναντι στην ουκρανική Σαχτάρ.

Ο κ. Δένδιας μίλησε για τη μεγάλη σημασία του αγώνα, τονίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η επαινετέα πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από εδώ, από την Αθήνα, από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και είμαι σίγουρος ότι και το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια, που ξαναλέω έχει ένα καλό σκοπό: την ενίσχυση του λαού της Ουκρανίας στην προσπάθεια που κάνει για την ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία».

Όπως είπε, μάλιστα, «η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία είναι πάντα στην καρδιά των Ελλήνων».

«Και αν μου επιτρέπετε, μία μικρή προσωπική σημείωση: το γεγονός ότι εγώ, ένας ‘βαθύς παναθηναϊκός’, είμαι σήμερα εδώ, δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα παρευρίσκεται και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.