Σαφή ομολογία αποτυχίας της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κοζάνη όπου ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων ως το 2028 κα την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από το λιγνίτη λόγω των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο.

«Η απολιγνιτοποίηση – ακορντεόν είναι σαφής ομολογία αποτυχίας της ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου

«Σήμερα ακούσαμε τον Πρωθυπουργό σε μία ομολογία αποτυχίας. Το πολυδιαφημισμένο σχέδιο του για απολιγνιτοποίηση παίρνει παράταση. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Η βίαιη υποκατάσταση του λιγνίτη από την Κυβέρνηση με εισαγόμενο φυσικό αέριο, κατέστησε την χώρας μας εξαιρετικά ευάλωτη οικονομικά, γεωπολιτικά και όσον αφορά στην ασφάλεια εφοδιασμού. Τα αποτελέσματα τα ζούμε εδώ και 8 μήνες, με την έκρηξη των τιμών στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και το άγχος να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή ενέργειας.

Τα μπρος – πίσω και η προχειρότητα του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κοστίζουν ήδη πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό. Η αλλαγή ενεργειακής πολιτικής είναι επιβεβλημένη».