Χαιρετισμό στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων για την απλούστευση των διαδικασιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), απηύθυνε την Τετάρτη 30 Μαΐου ο Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης ανέπτυξε τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει το υπουργείο Εσωτερικών στον ανακαθορισμό και την διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κεντρικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

dt_310322b

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τη δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα αποτυπωθεί στον Οργανισμό του υπουργείου Εσωτερικών και ο οποίος θα αναλάβει να αξιολογεί τις αρμοδιότητες και με τη συνδρομή ενός ψηφιακού εργαλείου θα καλείται να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις στο ζήτημα της ορθής κατανομής τους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συζήτηση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων συνεχή και συστηματική και τόνισε την ανάγκη αυτή να διεξάγεται σταθμισμένα, προκειμένου να επιλύονται κρίσιμα μεθοδολογικά ζητήματα.

Τέλος εξήρε το έργο της απλούστευσης των διαδικασιών που παρουσίασε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. σημειώνοντας ότι θα ενταχθεί στη συνολική παρέμβαση στην οποία θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.