Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας τις τροπολογίες που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που συζητείται στη Βουλή, «θλιβερό λαϊκισμό».

Υπεραμυνόμενη της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των οργάνων διοίκησης στα Πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παραμένει προσηλωμένη στη λογική της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης προς τα κάτω».

Η υπουργός Παιδείας απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την κατάργηση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αντιτείνοντας ότι «μας γυρίζει στο καθεστώς των εισακτέων της λευκής κόλλας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με δεύτερη τροπολογία, προτείνει η χρηματοδότηση των ΑΕΙ να μη γίνεται με βάση ποιοτικά κριτήρια και αξιολόγηση, με μία τρίτη ζητά να μειωθεί η εξεταστέα ύλη στις πανελλαδικές στο μισό και με την τέταρτη τροπολογία να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων. Ο λαϊκισμός σε όλο του το θλιβερό μεγαλείο», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.