Αυτή την Πέμπτη 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «O Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη», η οποία θα λάβει χώρα στις 7.30 μ.μ., στον πολυχώρο του Apolis (Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη).

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ως επικεφαλής της εθνικής καμπάνιας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις, την ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ και την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, o Διευθυντής IGA και Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Φίλης, η Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Visiting scholar στο Πανεπιστήμιο George Washington University, Ειρήνη Χειλά και ο Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, επίτιμος διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Βασίλειος Μαρτζούκος. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Κώστας Παπαχλιμίντζος.

PHOTO-2022-03-29-19-58-48