Στο επόμενο πολιτικό του βήμα με τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που μπορεί να εξελιχθεί σε κόμμα ή να λειτουργήσει ως όχημα συνεργασίας με άλλο κόμμα στο χώρο συντηρητικού φιλελευθερισμού, θα ανακοινώσει στις 5 Απριλίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το όνομα της πολιτικής κίνησης θα είναι «Εθνική Συμφωνία» και η εκδήλωση παρουσίασης θα γίνει στις 6 το απόγευμα της 5ης Απριλίου, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ανεξάρτητου βουλευτή, «καλεσμένο είναι όλο το πατριωτικό τόξο, δεξιά της ΝΔ, ολόκληρος ο φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος, απόστρατοι, ορθόδοξοι και σκεπτόμενοι πολίτες». Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένονται οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, καθώς και πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Καραχάλιος.

Η πολιτική κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε κόμμα, ενόψει των ερχόμενων εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική. Επικεφαλής του κόμματος δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπογδάνος θέτει την ιδιότητά του στην υπηρεσία του σκοπού.