Στην πρωτεύουσα του Κατάρ βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Doha Forum 2022 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είναι δε ο μόνος Έλληνας υπουργός που έχει προσκληθεί ως ομιλητής τη φετινή χρονιά στο εν λόγω forum, όπου μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ όπως και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το πάνελ με θέμα «The Global Displacement: Beyond Humanitarianism», στο οποίο συμμετέχει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μαζί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.

Και αυτό, γιατί πρόσφατα υπήρξε «μετωπική» σύγκρουση μεταξύ του Γκράντι και της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, με τον Ύπατο Αρμοστή να κατηγορεί την Ελλάδα και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να απορρίπτει τις κατηγορίες.

Στην έναρξη του Doha Forum 2022 και την ομιλία του Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani. Αργότερα, θα συμμετάσχω...

Δημοσιεύτηκε από Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) στις Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022