Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους, και ιδίως για τους οικονομικά αδύναμους.

Συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έδρασε άμεσα στις συνθήκες που επικρατούν, καθώς «είδε το πρόβλημα και ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεδιπλώνει ένα σχέδιο που παρόλο που δεν εξαφανίζει το πρόβλημα, το απαλύνει».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλίες και αγωνίζεται για δομικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πέτυχε ρητή αναφορά στα συμπεράσματα του προηγουμένου συμβουλίου και προφανώς θα επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο» είπε ο κ. Οικονόμου.

Η κρίση αφορά όλα τα νοικοκυριά, κυρίως τα ευάλωτα, και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της, γι’αυτό απαιτείται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Είναι αυταπόδεικτες οι κερδοσοπικές τάσεις και γι’ αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις ώστε να επανάλεθουν σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η ώρα για την πολιτική παρέμβαση είναι τώρα» είπε και συμπλήρωσε ότι και σε εθνικό επίπεδο έχουν ληφθεί μέτρα που ξεπερνούν τα 3,7 δισ. ευρώ ευρώ για την ανακούφιση των πολιτών.

Έντονη η επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «συνεχίζει την προπαγάνδα και αρέσκεται να δημιουργεί μύθους», τονίζοντας ότι ένας από τους μύθος της Κουμουνδούρου είναι ότι η κυβέρνηση ανέχεται την αισχροκέρδεια.

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει να φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού για να δημιουργήσει ξανά συνθήκες 2015. Υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο κομματικό του όφελος. Όμως, οι πολίτες έχουν γνώση και βιώματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Αλλάξαμε σελίδα και δεν μας αξίζει να αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω» σημείωσε.

Για το νοσοκομείο της Μαριούπολης

Σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει την ανακατασκευή του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, κατέστησε σαφές πως αυτό αποτελεί μία ελάχιστη ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια ανοικοδόμησης που πρέπει να κάνει η Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να παρέμβουμε για τους αμάχους στην Μαριούπολη, είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές» πρόσθεσε.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε σχέση με τα νεότερα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τόνισε πως θα αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών και θα τοποθετηθούν εκ νέου.

Για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη

Για τον Βασίλη Δημάκη: «προκάλεσε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε. Είπε ότι αν δεν εντοπιστεί για να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται, αυτό θα είναι ένας βαρύτατος παραδειγματισμός για τους βασανιστές του. Επικίνδυνοι ακροβατισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου». 

Ακούστε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε