Με τους εκπροσώπους των ελλήνων Βιομηχάνων θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που προκύπτουν στις βιομηχανίες εξ αιτίας των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Εν τω μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου με αφορμή τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, γεγονός που έχει θορυβήσει την κυβέρνηση η οποία αναζητά λύση για να πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα με την αύξηση του μπόνους ενώ σύμφωνα με τα οσα γράφονται και λέγονται θα συνδέσει την αυτοδυναμία και με την διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα.

«Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: Το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία τού έχει απομείνει».

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δίνουν ωστόσο έμφαση και στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος χθες αναφέρθηκε στον λόγο για το οποίο η κυβέρνηση δεν σκέπτεται να πάει σε εκλογές.

«Η κυνική παραδοχή του κ. Πέτσα πως δεν τολμάνε να κάνουν εκλογές γιατί φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει ο κόσμος που δεν βγάζει το μήνα, είναι ενδεικτική της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός που δήθεν προηγείται με 15 μονάδες, ετοιμάζει θεσμικούς ακροβατισμούς με δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου μπας και σωθεί και ομολογεί πως τρέμει τους πολίτες.