Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας εκφράζοντας την ικανοποίηση του ενώ μίλησε και για την επιδότηση καυσίμων τονίζοντας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές Απριλίου.

«Η ελληνική οικονομία έχει αποδείξει τα τελευταία 2,5 χρόνια ότι αντέχει και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως είναι τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και στην περίοδο της πανδημίας» τόνισε αρχικά στο Open ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Στην περίοδο της πανδημίας καταφέραμε να αποφύγουμε τα λουκέτα αλλά και να βελτιωθεί το εισόδημα του πολίτη, να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι καταθέσεις» υποστήριξε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην Ουκρανική κρίση υποστήριξε πως «σήμερα πράγματι έχουμε μια νέα εξωγενή κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει και πως θα εξελιχθεί, όμως έχουμε ταμειακά αποθέματα 40 δισ. ευρώ, τα οποία με διορατικότητα έχουμε διαχειριστεί καλά ώστε να ανταπεξέλθουμε στις αναταράξεις των διεθνών αγορών».

«Ο ειδήσεις για την ελληνική οικονομία σε διεθνές επίπεδο είναι ιδιαίτερα καλές»

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας «οι ειδήσεις για την ελληνική οικονομία σε διεθνές επίπεδο είναι ιδιαίτερα καλές, και αναφέρομαι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ, την 13η θετική αξιολόγηση αλλά και την τελευταία αναβάθμιση από την DBRS την Παρασκευή. Όλα αυτά έχουν θετικό αντίκτυπο και στην πραγματική οικονομία και στον πολίτη».

Για παράδειγμα τα 230 εκατ. τόκους που γλιτώσαμε από την γρήγορη αποπληρωμή του ΔΝΤ πήγαν για παροχές του πολίτη.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα μαξιλαράκι του 1 δισ. ευρώ από την καλή αυτή διαχείριση που εξαντλήθηκε και συνεχίζει να εξαντλείται σε παροχές προς την κοινωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμη στη μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση του ΦΠΑ στους αγρότες για την αγορά λιπασμάτων και στην επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακή κρίσης.

Αρχές Απριλίου η επιδότηση καυσίμων

Ο υπουργός αποκάλυψε πως αρχές Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των δηλώσεων για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είναι δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων ώστε να «φορτώσουν» την ηλεκτρονική κάρτα της έκπτωσης στο κινητό τους τηλέφωνο

Οπως τόνισε ο υπουργός «θα υπάρξει νομοθέτηση αυτών των μέτρων ώστε να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα στο επόμενο διάστημα».