Διαψεύδει επισήμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τον Τούρκο ομόλογό του Χαλουσί Ακάρ και τα όσα αυτός υποστήριξε με δήλωσή του περί «συνεκμεταλλεύσεως του Αιγαίου», με δική του δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται με καθυστέρηση και χάσιμο πολύτιμου – πολιτικά και επικοινωνιακά – χρόνου να διασωθεί ότι είναι δυνατόν από ένα θέμα που «παίζει» στα μέσα ενημερώσεως από το πρωί, και η ανακοίνωση βγαίνει στις 20:15 το βράδυ και αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα δελτία στην τηλεόραση.

Η επίσημη δήλωση του Παναγιωτόπουλου

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».