«Η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απολαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ σε σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η επιθετική ρητορική της Τουρκίας» τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συζήτηση για την εξέλιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου για την Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας.

«Ανέκαμψε»

Ο κ. Πάιατ σημείωσε ότι η Ελλάδα ανέκαμψε από μία δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση με επιτυχία. «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Ελλάδας στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας στον τομέα της οικονομίας, της εξασφάλισης πολιτικής σταθερότητας, αλλά και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

«Σημαντικά βήματα»

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι ειδικότερα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής έγιναν σημαντικά βήματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία τώρα στην ουκρανική κρίση έχει μεγάλη σημασία καθώς η Β. Μακεδονία είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ.