Τη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με διακλαδικό χαρακτήρα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Σκοπός της επισκέψεως του ΥΕΘΑ στη ΣΕΘΑ ήταν να απευθύνει ομιλία στους σπουδαστές της 74ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής, οι οποίοι προέρχονται και από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και ανώτατους υπαλλήλους κρίσιμων Υπηρεσιών του Δημοσίου τομέως.

Κατά την ομιλία του, ο Ν.Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου σκέψεως, αντιδράσεως και ανταποκρίσεως σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο και σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις ως προτεραιότητα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να ανταποκριθούν σε επάλληλες και παράλληλες κρίσεις με όρους πολύ διαφορετικούς από αυτούς που ίσχυαν στο παρελθόν, όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις άριστες σχέσεις με συμμαχικές και φίλες χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και πολλές Βαλκανικές χώρες, που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις με την Ελλάδα, εξήρε το επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδος με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενώ αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές/αμυντικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα αυτή.