Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νοσεί με κοροναϊό. 

Ο πρωθυπουργός μέσω ανάρτησής του στο Twitter γνωστοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομολόγό του και τον ευχαρίστησε για τις ευχές του. 

Για το τηλεφώνημα των δύο ηγετών εξέδωσε ανακοίνωση και η τουρκική προεδρία. “Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη συνομιλία τους, ο πρόεδρος Ερντογάν ευχήθηκε περαστικά στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, του οποίου το τεστ βγήκε θετικό στον κοροναϊό”, αναφέρει.


Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν συνέφαγαν στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου συζήτησαν διμερή ζητήματα και συμφώνησαν να γίνει προσπάθεια για να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής, μια και στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι προς όφελος όλων μας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο να υπάρξει σταθερότητα.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει, όπως προβλέπεται, PCR test το Σάββατo, πριν από τη μετάβασή του στην Τουρκία, το οποίο είχε βγει αρνητικό, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν έχει περάσει Covid πρόσφατα και αρνητικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για το ότι ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ενημερώθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.