Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-09-28T184509_442
Πολιτική

Στυλιανίδης: Είχαμε ικανοποιητικό συντονισμό και αποφύγαμε τα προβλήματα από την κακοκαιρία

«Θεωρούν οι μετεωρολόγοι ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει το Σάββατο στις νότιες περιοχές»

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και τα μέτρα που θα λάβει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να μην επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές στην Αττική Οδό με τα εγκλωβισμένα οχήματα μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Είναι δύσκολος ο καιρός και δύσκολη η διαχείρισή του. Είχαμε συνεχής συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς. Υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός και αποφύγαμε προβλήματα» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «έχουμε συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε».

 Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ελλείψεις όσον αφορά στα συστήματα ραντάρ για την πρόγνωση του καιρού. «Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα καταφέραμε κάνοντας μια καλή προετοιμασία, να μην έχουμε σοβαρά παρά το μέγεθος της κακοκαιρίας» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

 «Αποφασίσαμε ότι και απόψε θα έχουμε μια συνετή προσέγγιση για τα βαρέα οχήματα στην Αττική Οδό και στην Αθηνών – Λαμίας, με την Τροχαία σε συνεννόηση με τις εταιρείες να αποφασίζει αν θα κλείσουν οι δρόμοι για τα οχήματα αυτά, καθώς υπάρχει περίπτωση για ακραία φαινόμενα» πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 «Θεωρούν οι μετεωρολόγοι ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει το Σάββατο στις νότιες περιοχές» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

 Για το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι ως επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και δήλωσε ότι είναι συγκινητικό πως ο ελληνικός λαός ακόμα και την ώρα της κακοκαιρίας αναζητά τρόπους να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό.

 Παράλληλα, για το θέμα της ακρίβειας στα καύσιμα υπογράμμισε ότι ελπίζει πως το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για τον καθορισμό πλαφόν κέρδους.