Σε έναν άνευ προηγουμένου «αγώνα δρόμου» και οριακής προπαγάνδας έχει επιδοθεί η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας.

Το βασικό κανάλι επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιεί η ρωσική πρεσβεία για να πραγματοποιεί δημόσιες παρεμβάσεις είναι οι λογαριασμοί που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το στοιχείο το οποίο διαφοροποιεί τις παρεμβάσεις της πρεσβείας είναι ο πολιτικός τους χαρακτήρας και το γεγονός ότι απηχούν τις θέσεις του καθεστώτος Πούτιν και του Κρεμλίνου, τηρώντας ακόμα και εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της, η οποία είναι να καλλιεργεί ένα κλίμα συνεννόησης μετερχόμενη ήπιων εκφράσεων, η ρωσική πρεσβεία μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναπαράγει σε σταθερό ρυθμό τις ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με πληροφορίες από τις πολεμικές συγκρούσεις, λειτουργώντας ως ένα άτυπο γραφείο ενημέρωσης.

🔈 Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: 💬 Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας. 223 άρματα μάχης και...

Δημοσιεύτηκε από Russian Embassy in Greece στις Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022

⚡Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: 💬 Οι δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν απαγορευμένα πυρομαχικά φωσφόρου έξω από το...

Δημοσιεύτηκε από Russian Embassy in Greece στις Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις, ήταν όταν με ανάρτησή της η πρεσβεία έκανε λόγο για «απειλές που δέχονται κατά του προσωπικού της Πρεσβείας». Στην ίδια ανάρτηση προσέθετε ότι «αυτές είναι δειλές και απαράδεκτες, ενώ την ευθύνη για την ασφάλεια της Αποστολής μας έχουν οι Ελληνικές Αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε».

❗ Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους πολλούς φίλους Έλληνες που στέλνουν στην Πρεσβεία μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για...

Δημοσιεύτηκε από Russian Embassy in Greece στις Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022
Μία ημέρα αργότερα, καλούσε «πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους», όπως ανέφερε, καλώντας τους μάλιστα να «συνέλθουν».

❗ Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά...

Δημοσιεύτηκε από Russian Embassy in Greece στις Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022
Τη στάση της Πρεσβείας της Ρωσίας σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου χαρακτήρισε ως «παντελώς απαράδεκτο» Παπαϊωάννου τον τρόπο που ο επίσημος ιστότοπος της ρωσικής πρεσβείας απευθύνθηκε στη χώρα μας.

Σε διπλωματικούς κύκλους, η στάση της ρωσικής πρεσβείας, πέρα από το γεγονός ότι ξένισε πολλούς το ύφος των τοποθετήσεων, προκαλεί προβληματισμό η συνολική στάση που επιδεικνύεται, όπως αποτυπώθηκε στο τέλος της ανάρτησης για απειλές προς τη ρωσική διπλωματική αποστολή, όπου αναφερόταν: «Σε ότι αφορά τις απειλές που δεχόμαστε κατά του προσωπικού της Πρεσβείας, αυτές είναι δειλές και απαράδεκτες, ενώ την ευθύνη για την ασφάλεια της Αποστολής μας έχουν οι Ελληνικές Αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε».