Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται κρίσεις, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«'Ενας λόγος που εξελέγη ο κος Μητσοτάκης πρωθυπουργός είναι γιατί οι Έλληνες αξιολογούσαν, και συνεχίζουν να αξιολογούν και με ακόμα καλύτερο τρόπο την ικανότητά του να διαχειρίζεται κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίηση του για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ελληνική αστυνομία με τους εγκλωβισμένους πολίτες στην Αττική οδό λόγω του χιονιά.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ελληνική Αστυνομία και εκείνη την ημέρα και όλες τις υπόλοιπες μέρες σε κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις ακόμα και εκτός πρωτοκόλλου γιατί δεν είναι η δουλειά της Αστυνομίας να κάνει ορισμένα πράγματα. Έχει βγει το πόρισμα της Επιτροπής που δημιούργησε ο υπουργός Υποδομών το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ευθύνη της Τροχαίας για το θέμα αυτό παρά μόνο στην Αττική Οδό», δήλωσε.

Είπε πως sτο πόρισμα φαίνεται πως δεν υπάρχει ευθύνη της τροχαίας.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, είπε πως ο χουλιγκανισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, τόνισε πως υπήρξε υποτίμηση του φαινομένου και πως φαινόμενα μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδων.

«Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε μια κρίση και μια δοκιμασία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Βλέπετε γύρω μας υπάρχουν βίαιες συμπεριφορές πάρα πολλές φορές αναίτιες και σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι σε ένα βαθμό είχε υπάρξει υποτίμηση του φαινομένου γιατί είχαμε κλειστά γήπεδα», επισήμανε ο υπουργός.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε ένα πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών.

Αναφορικά με τις λέσχες φιλάθλων στο εξής θα έχουν ως έδρα την έδρα της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ.

«Τώρα πάμε να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό λέμε ότι θα είναι λέσχες φιλάθλων και θα έχουν έδρα την έδρα της ΠΑΕ, της ΚΑΕ ή του ερασιτεχνικού συλλόγου υπέρ του οποίου είναι οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι. Θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50 μέλη οι οποίοι πρέπει να είναι με λευκό ποινικό μητρώο, θα μπορούν να έχουν παραρτήματα ένα σε κάθε νομό και θα πρέπει να έχουν και μητρώο μελών το οποίο θα είναι ψηφιοποιημένο», τόνισε.

Χαρακτήρισε μυθεύματα που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα, τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι στο Λαύριο εκπαιδεύονται τρομοκράτες.

Επισήμανε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρέπεμψε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τέλος, σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι «οι φρουροί των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα εκπαιδεύονται μέχρι της 20 Μαΐου και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια που προβλέπουν αυτές τις ομάδες για την ασφάλειά τους».