Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, ανέφερε πως: «Ήταν μια ιδιόμορφη περίοδος αυτή που περάσαμε. Η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω», σημειώνοντας πως «έχουμε έξαρση του χουλιγκανισμού σε νεαρές ηλικίες».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τους ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών: «Η αστυνομία αντιδρά, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει 575 έλεγχοι και 67 σύνδεσμοι χούλιγκαν έκλεισαν», σημειώνοντας ότι: «Θα θέλαμε να ζει ο Άλκης, να μην έχει γίνει κάτι τόσο τραγικό για να μην είμαστε σε αυτή τη θέση».

Επίσης, σχετικά με τα μέτρα για την οπαδική βία και την τήρησή τους, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως: «Είναι υπόθεση όλων μας: Της κοινωνίας, των πολιτικών κομμάτων και των ομάδων. Και τα αστυνομικά μέτρα είναι δεδομένα, η αστυνομία θα είναι αυστηρή στην εφαρμογή των μέτρων».

«Είμαστε σε μια νέα φάση, να μην έχουμε ξανά κανέναν Άλκη»

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για την κριτική στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως: «Είναι σαν να λένε να μην κάνουμε τίποτα. Η Θεσσαλονίκη έδωσε το καλό παράδειγμα και την Κυριακή ο αγώνας Άρης-Παοκ έγινε χωρίς επεισόδια».

«Είμαστε σε μια νέα φάση, είμαστε όλοι μαζί για να μην έχουμε ξανά κανέναν Άλκη. Ως πατέρας εύχομαι να εφαρμοστούν τα μέτρα και ως πολιτικός της κυβέρνησης το εγγυώμαι», κατέληξε ο υπουργός.