Σε δηλώσεις μετά την άτυπη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών για την ουκρανική κρίση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ουκρανίας, καθώς κατοικούν εκεί, όπως είπε, πολλοί ομογενείς, προσθέτοντας τα εξής:

«Επαναβεβαιώσαμε την απόλυτή ενότητά μας, τη στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητα μας να αντιδράσουμε συντονισμένα και σε συνεννόηση με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους μας σε περίπτωση που υπάρξει μία εισβολή από πλευράς της Ρωσίας.στην Ουκρανία».
5514453
5514468

«Ταυτόχρονα όμως επαναβεβαιώσαμε την πίστη μας στο διάλογο και την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε.

«Εξάλλου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα βρεθεί αύριο στην Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του και θα επαναλάβει τις θέσεις της χώρας που αποτελούν εξάλλου και θέσεις όλων των κρατών μελών της ΕΕ».