Με ανάρτηση στο facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση την Ευστρατία Μαυραπίδου, μια από τις θρυλικές γιαγιάδες της Συκαμιάς, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Με ανάρτηση στο facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «μαζί της (σ.σ. Ευστρατία Μαυραπίδου) αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ειδικότερα στην ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Γνώρισα την Ευστρατία Μαυραπίδη, το καλοκαίρι του 2020, στην επίσκεψή μου στη Λέσβο. Απλή, γλυκιά και βαθιά ανθρώπινη, όπως η ξαδέρφη της Μαρίτσα Μαυραπίδη και η φίλη της Αιμιλία Καμβύση, οι θρυλικές πλέον γιαγιάδες της Συκαμιάς, ήταν δεμένη με τα στοιχειώδη της ζωής, με τον πυρήνα του βίου, και γι’ αυτό ικανή να γίνει μάνα και γιαγιά για τα παιδιά όλου του κόσμου. Την αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση, και μαζί της αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».