Δυσαρεστημένος από τον τρόπο που το προεδρείο της Βουλής διαχειρίζεται τον χρόνο και τους βουλευτές, εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά την συζήτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων στη Βουλή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαξίωση των βουλευτών από το προεδρείο, καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Μάλιστα, αποχώρησε  χωρίς να τοποθετηθεί στην ομιλία του.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών 11ος και περίμενε να πάρει τον λόγο περίπου από το μεσημέρι.  Από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα είχαν μιλήσει 13 μόνο βουλευτές. Ενώ ήταν ενδέκατος στη σχετική λίστα, δεν είχε καταφέρει να μιλήσει έπειτα από σχεδόν δέκα ώρες συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Μετά τις 18:30 ο Γ.  Κεφαλογιάννης ζήτησε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε εντονότατα λέγοντας ότι το Προεδρείο επέδειξε πρωτοφανή ανοχή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κι ενώ γνώριζαν ότι αμέσως μετά θα μιλούσε ο αρχηγός τους.

«Δεν σέβεστε ούτε τους βουλευτές ούτε τον Κανονισμό», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέθεσε την ομιλία του στα πρακτικά χωρίς να την εκφωνήσει και αποχώρησε από την Ολομέλεια!

Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, σχολίασαν «σε λίγο θα καταντήσουμε Κοινοβούλιο, αρχηγών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και όχι βουλευτών!».