Βόμβες κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος σχολίασε τις απειλές Πολάκη κατά δικαστών και την στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχειοθέτηση της εμπλοκής του Αδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis,

Ο κ. Κοντονής, μίλησε στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Action 24 και ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός για την κίνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσουν να επαναξιολογηθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis όσον αφορά στον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, οχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται. Η επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο είναι μία ενέργεια που κατά την άποψή μου είναι ανεξήγητη. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κυρίου Πολάκη ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου. Η δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Εχουν υπόψη τους αυτοί που τις κάνουν ότι στην ουσία βάλουν κατά της απόφασης της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία είπε ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στην δικαιοσύνη. Με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πήγε η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Τι ζητάνε τώρα, τι λένε τώρα ακριβώς; Η δικαιοσύνη αποφασίζει, μπορεί να μη μας αρέσουν πολλές φορές οι αποφάσεις της αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση αυτό έλεγα πάντα επι μόνιμου βάσεως. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα».

«Κακώς τα έλεγαν»

Ο κ. Κοντονής μάλιστα, ανέφερε πως την εποχή που τα 10 πολιτικά πρόσωπα «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» για την υπόθεση Novartis, κακώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, τόσο του Παύλου Πολάκη για δημιουργία νέας σχολής δικαστών, όσο και της Τασίας Χριστοδουλόπουλου ότι στην «δεύτερη φορά αριστερά» θα πρέπει το κόμμα να πέσει στους θεσμούς προκειμένου να τους ελέγξει, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Είναι δηλώσεις απαράδεκτες κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται δεδομένο ότι δεν έχουν και την νομική παιδεία να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις και σε τέτοιες τοποθετήσεις».

Θετικά λόγια

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Κοντονής και για το πολιτικό του μέλλον και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το Κίνημα Αλλαγής και το Νίκο Ανδρουλάκη. «Το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στο Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει για ένα ευρύτατο ακροατήριο της δημοκρατικής παράταξης λόγω της εκλογής Ανδρουλάκη», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπό προϋποθέσεις, ναι, εγώ μπορώ να στηρίξω τον έναν από τους δύο χώρους της προοδευτικής παρατάξης, δηλαδή να τον ψηφίσω κατά πρώτον. Να ψηφίσω το Κίνημα Αλλαγής, διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται».

«Θα το συζητούσα»

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει αν ο Νίκος Ανδρουλάκης του απευθύνει πρόσκληση ένταξης στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε θετικός: «Υπό προϋποθέσεις ναι, θα συζητούσα ευχαρίστως μια τέτοια πρόταση».