Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συνεχιστεί η απολογία του επιχειρηματία και εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα, ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, που χειρίζεται τη δικογραφία για τον διαγωνισμό της τηλεοπτικές άδειες του 2016, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

Η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα άρχισε την προηγούμενη Τρίτη ωστόσο θα συνεχιστεί σήμερα λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος του επιχειρηματία.

Ήδη από την προηγούμενου εβδομάδα, ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει ένα πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, στο οποίο κατά πληροφορίες επιμένει στον ισχυρισμό του περί εικονικής συμφωνίας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να δημιουργήσει το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» φέρεται να λέει ο επιχειρηματίας στην απολογία του.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου, την προσεχή Πέμπτη, και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.