Στην αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οδήγησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του σημερινού δημάρχου Σπάρτης και του τότε υφυπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά άμεσα εξηγήσεις από τον υπουργό. 

Στο βίντεο που ακολουθεί από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου ακούγονται οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Δούκα παρουσία του Σπήλιου Λιβανού για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, οι οποίες «έκαψαν» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οδηγώντας στην καρατόμησή του. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λιβανού - Δούκα για τις πυρκαγιές της Ηλείας και το βίντεο που «έκαψε» του υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ειδικότερα όπως μετέδωσε το Ilialive.gr, η σύσκεψη στη Σπάρτη αφορούσε τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, ωστόσο παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Σε ένα βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, εμφανίζεται να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

doukas_livanos
Σπήλιος Λιβανός και Πέτρος Δούκας στην επίμαχη σύσκεψη στην Σπάρτη
«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε», είπε ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και να λέει «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» και όλοι μαζί γελάνε.

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα lakones.gr