Η γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Στις δηλώσεις που έκανε, επισήμανε τα παρακάτω.

Για το αν «ξύπνησε» η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

«Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ανησύχησαν σοβαρά».

Αυτοί που τους λέτε ως ανησυχούντες σας λένε ότι επειδή ανεβαίνετε στις δημοσκοπήσεις ξύπνησε μέσα σας η αλαζονεία της προηγούμενης εικοσαετίας

«Βλέπετε από το ΚΙΝΑΛ αλαζονεία; Καταθέτουμε προτάσεις, λέμε καινούργια πράγματα και δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση επειδή μιλάμε».

Για το αν είναι υπερήφανη για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ 2012- 2014

«Την ιστορική μας διαδρομή και τα όσα έχουμε περάσει αλλά μαζί και προσφέρει στη χώρα δεν τα αρνηθήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε πότε την ευθύνη μας για τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν είναι μόνο μια διαδρομή προσφοράς, είναι μια διαδρομή στην οποία πρέπει να γίνει και η αυτοκριτική, πρέπει να συζητήσουμε για τις περιόδους ξεχωριστά. Η περίοδος της κοινής διακυβέρνησης ήταν μια περίοδος με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις, με πολύ συγκεκριμένο διακύβευμα που αφορούσε τη χώρα, τη σωτηρία της, την πτώχευση κοκ. Αν αυτό με ρωτάτε ότι θα αποποιηθούμε εγώ ρωτάω τον ελληνικό λαό αν σήμερα έχει καταλάβει για να μην ανοίξουμε τη συζήτηση για τα Greek statistics, για το τι παραλάβαμε και τα λοιπά ας αφήσουμε αυτές τις μνήμες, όχι στο περιθώριο συμπορευόμενες μαζί μας αλλά δεν θα μας αποτρέψει κανείς όπως φέραμε μια σειρά μεγάλων μεταρρυθμίσεων στη χώρα που ακόμα και σήμερα για αυτές συζητάμε για το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια να έχουμε το νέο πρόταγμα μας. Να έχουμε την ανθρωπιστική πολιτική με πρόταγμα τον άνθρωπο και τη σοσιαλδημοκρατία».

Στο γιατί δεν πήραν θέση στην αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Πολάκη

«Αυτό το κοινοβουλευτικό νταηλίκι του κ.Πολάκη που εμείς έχουμε καταδικάσει πάμπολλες φορές με όλους τους τρόπους ρητά και απερίφραστα, έχουμε για άλλη μια φορά έρθει ενώπιων ενός φαινομένου που εκπορεύεται από την πλευρά της ΝΔ, μας επιτάσσει τι θα πούμε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα το πούμε. Δεν είπατε, λεει, για τον κ. Πολάκη, για παράδειγμα εγώ προσωπικά μίλησα για το ταγκό του βάλτου. Όταν ξεκινάει κάποιος να μπαίνει στο βούρκο και ξεκινάει ο κ. Πολάκης γιατί κάνει ανοίκειες επιθέσεις και μάλιστα μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από τη Βουλή ναι θεωρώ και εγω ότι είναι σεξιστικό, απαράδεκτο, αντιθεσμικό, αντικοινοβουλευτικό και βεβαίως και χυδαίο το να μιλάει για «τσίγκινα σώβρακα» αλλά δεν είναι τα μόνα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Αυτή είναι η φυσιογνωμία, αυτός είναι ο κ. Πολάκης. Υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν τρόποι αυτό το φαινόμενο του κ. Πολάκη να απομονωθεί αντί για αυτό όμως βλέπουμε διαρκώς ότι ενθαρρύνεται. Και να το παράδειγμα γιατι λοιπόν αφού διακόπηκε η συνεδρίαση της Βουλής ως εκτός περιεχομένου ο κ. Πολάκης την επόμενη μέρα συνεχίστηκε με το ίδιο περιεχόμενο για δύο ολόκληρες ώρες;  Το να τοποθετηθούμε στα τσίγκινα σώβρακα θεωρείται ότι αυτό απασχολεί τον ελληνικό λαό; Την κατρακύλα εμείς την καταδικάσαμε έπρεπε να κάνουμε την αναφορά στο τσίγκινο σώβρακο ξανά, να το αναπαράγουμε δηλαδή;  Όλα τα παράλογα γίνανε λογικά με αυτή την κυβέρνηση η οποία αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως ακριβώς αντιλαμβάνεται την πολιτική πραγματικότητα. Εκτός τόπου και χρόνου ήρθε στο τριήμερο της πρότασης μομφής να υποστηρίξει τις πολιτικές της χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αντίθετα επεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων μέχρι και στην κοινοβουλευτική διαδικασία, υποδεικνύει για ποιο πράγμα πρέπει να βγάλουμε ανακοίνωση και να μιλήσουμε. Παραδίδουμε όλα αυτα στον ελληνικό λαό, αυτός κρίνει, συγκρίνει και αξιολογεί, καταλαβαίνει πολύ καλά την ανησυχία της κυβέρνηση για το ότι πραγματικά βλέπει πως δεν είναι μια έκπληξη αλλά είναι ένας σταθερός παράγοντας της πολιτικής ζωής της χώρας».

Για τη δήλωση Διαμαντοπούλου για διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

«Η κ. Διαμαντοπούλου έχει την προσωπική της άποψη την οποία τεκμηριώνει και έχει κάθε δικαίωμα να την εκφράζει. Εμείς κρίνουμε κάθε φορά τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου μας πως δρουν και ενεργούν, το πολιτικό σκηνικό πως διαμορφώνεται, τα κρίσιμα ζητήματα πως έχουν με βάση αυτά καταθέτουμε τις πολιτικές μας προτάσεις πολύ συγκεκριμένα, κοστολογημένα και μετρημένα. Αυτό θα μπορούμε να το πούμε όταν θα δημιουργηθεί πλέον μια δυνατότητα το πολιτικό μας σκηνικό να διαμορφώνει δυνάμεις τέτοιες που θα μπορέσουν να πάνε τη χώρα μπροστά με ένα διαφορετικό πρόταγμα».

Αφήνετε ανοιχτή την προοδευτική διακυβέρνηση;

«Η αυτονομία της παράταξής μας είναι αδιαπραγμάτευτη αυτή τη στιγμή».

Ακούστε τη συνέντευξή της