Αγωγή στον Παύλο Πολάκη θα καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά την σημερινή επανέναρξη της συζήτησης που είχε διακοπεί χτες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ό,τι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα όσα του καταλογίζει για την υπόθεση Novartis ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέγοντας πως δεν βρέθηκαν ούτε αποχρώσεις ενδείξεις για να κατηγορηθεί για τη Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε τι άλλο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ας κάνουν ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη!».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι δεν είπαν κουβέντα για το «ομοφοβικό σχόλιο», τοι περιβόητο τσίγκινο σωβρακάκι. «Δεν είχε κανένας το θάρρος να του να τον εγκαλέσει για το τσίγκινο σωβρακάκι. Είστε το κόμμα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ένας βουλευτής λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι και ούτε αυτό δεν μπορέσατε να καταδικάσετε, τόσο υποχείρια του είστε», είπε.

Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα λέει ο Πολάκης

«Πάντα η άποψή μου ήταν για την Βουλή ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων ή συνθέσεων. Επίσης εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα λέει ο Πολάκης. Όμως θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας την πράξη αρχειοθέτησης για την υπόθεση Novartis», είπε χαρακτηριστικά. 

Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, του είπε ότι το αίτημα να δοθεί η πράξη αρχειοθέτησης ήταν παράνομο, γιατί το έγγραφο περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χωρίς την έγκρισή του, δεν θα ήταν δυνατόν.

«Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η Δικαιοσύνη δεν το δίνει σε κανέναν, εκτός από τον ενδιαφερόμενο. Αν ένας δικαστής έδινε αυτή την πράξη, χωρίς δική μου συναίνεση θα ήταν παράνομη πράξη. Εγώ όμως καταθέτω όλη την πράξη αρχειοθέτησης στην Βουλή.

Επίθεση σε ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για κατάπτυστη δήλωση από ένα κόμμα που έχει στοχοποιηθεί για την υπόθεση Novartis.

O υπουργός Ανάπτυξης είπε συγκεκριμένα ότι ντρέπεται για τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας ότι βρέθηκαν στην ίδια κυβέρνηση ενώ αρκετά στελέχη της κατηγορήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ με το ΚΙΝΑΛ έχω δώσει αγώνες και με εσάς προσωπικά κ. Κωνατντινόπουλε. Ντρέπομαι. Όταν σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες για το CDS εγώ βγήκα και σας στήριξα. Και εσείς βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον Πολάκη; είπε.

Σχολιάζοντας, δε, την ανάρτηση Βενιζέλου υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναρωτήθηκε τι έχει πει σχετικά ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Που είναι ο κύριος Ανδρουλάκης για την Novartis. Που είναι επί της ουσίας στο δημόσιο λόγο, ούτε μία δήλωση. Και όχι μόνο δεν κάνει δήλωση κύριε Βενιζέλο απευθύνομαι σε σένα και λέω ότι σε αδικεί το ίδιο σου το κόμμα όταν εξισώνεται μένα με τον Πολάκη. Προδίδεται το Βαγγέλη Βενιζέλο. Γιατί ο Πολάκης ήταν αυτός που κατηγορούσε το Βενιζέλο ότι τα έπαιρνε».

«Η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο τακτική για να ανεβείτε στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική δεν μπορεί να διαχωρίζετε από το ήθος την αξιοπρέπεια την μνήμη και τις αρχές. Αν με εξισώνει με τον Πολάκη πρέπει να εξηγήσουν στο ΚΙΝΑΛ πως δέχθηκαν να συγκυβερνούν με έναν Πολάκη», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.