Για την ένταση που σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής ανάμεσα στον ίδιο και τον Παύλο Πολάκη μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στα χέρια δεν θα πιανόμουν με τον κ.Πολάκη γιατί εγώ είμαι υπουργός και βουλευτής και σέβομαι και το ρόλο μου και το κοινοβούλιο, και εμένα με μεγάλωσαν οι γονείς μου για να είμαι σωστός άνθρωπος και ευγενής και όχι να το παίζω μάγκας», είπε αρχικά για το επεισόδιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Με χτύπησε στην πλάτη»

Στη συνέχεια αφηγήθηκε το περιστατικό: «Εγώ καθόμουν στο εντευκτήριο της Βουλής με τους συναδέλφους μου και μίλαγα ενόψει της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τη πρόταση δυσπιστίας, κάποια στιγμή μου χτυπάει κάποιος την πλάτη, γυρνάω και βλέπω τον κ. Πολάκη ο οποίος μου λέει με μεγάλο ύφος «την Τρίτη θα έρθω να μιλήσω για τον αναπτυξιακό για την Novartis να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι».

«Διαφορετική αντίδραση»

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του. «Όπως καταλαβαίνετε αν δεν ήμουν αυτός που είμαι και με τα αξιώματα που έχω και με τη σοβαρότητα που προσπαθώ να έχω η αντίδρασή μου μπορεί να ήταν πολύ διαφορετική, ευτυχώς όμως κράτησα τη ψυχραιμία μου και του μίλησα πάρα πολύ θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα σας κάνω αγωγή»

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε την αφήγησή του λέγοντας: «Του είπα να ζητήσετε συγνώμη κ. Πολάκη την Τρίτη  γιατί την Τετάρτη θα σας κάνω αγωγή για 1 εκατομμύριο, αν δεν ζητήσετε συγνώμη. Τότε εκείνος μου είπε με δεύτερο ύφος ότι όπως μπήκε στο αρχείο έτσι μπορεί και να ανασυρθεί. Αυτό που είπε είναι ότι μόλις κερδίσουμε τις εκλογές θα σας ξαναπάμε κατηγορούμενο δηλαδή προανήγγελλε αυτός της απόφασης της μελλοντικής Δικαιοσύνης».

«Να ζητήσεις συγνώμη»

Κλείνοντας, ο υπουργός τόνισε: «Θα περιμένω στην αυριανή μας συζήτηση στη Βουλή να μου ζητήσει συγνώμη και θα τον παρακαλέσω, εάν δεν μου ζητήσει για τη Novartis και όσα έχει πει όλα αυτά τα χρόνια εναντίον μου είναι προφανές ότι την Τετάρτη, όχι μόνο στον κ. Πολάκη και στην εφημερίδα Δημοκρατία και στην εφημερίδα Documento,  θα καταθέσω αγωγή».