Το σενάριο των πρόωρων εκλογών βλέπουν όλο και πιο κοντά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή καθώς λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες παρότι προκλήθηκε πολλές φορές από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης παρά το εμφατικό αίτημα για εκλογές, ούτε σήκωσε το γάντι -αν και επικαλείται δημοσκοπική του υπεροχή- αλλά ούτε είπε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις για εκλογές μήπως και σώσει κάτι από τη ραγδαία φθορά του» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας, υποτιμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι ασθενείς, το ΕΣΥ, τα νοικοκυριά».

ΟΙ ίδιοι άνθρωποι λένε ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρέθηκαν πλήρως απομονωμένοι κοινοβουλευτικά, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση στοιχήθηκε πίσω από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει όχι μόνο εκτεθειμένος αλλά και κοινοβουλευτικά αποδυναμωμένος, αφού σε μία τόσο σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό πριν ένα μήνα αν και διαγραμμένος, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι βουλευτές της πλειοψηφίας το μόνο που έκαναν επί τρεις ημέρες αμήχανα «ήταν να επαναλαμβάνουν αθλιότητες για το Μάτι, λες και το «επιτελικό κράτος» δεν κυβερνά τη χώρα τρία χρόνια τώρα και κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, λες και ξεχνούν οι πολίτες ότι με δύο μποφόρ κάηκε η μισή Ελλάδα το καλοκαίρι και με προαναγγελθείσα κακοκαιρία μίας ημέρας νέκρωσε όλη η Αττική».

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε αναφέρθηκε στο θέμα αυτό λέγοντας: «Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα, το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας. Πού ήταν αλήθεια προχθές εκείνος ο σύμβουλός σας ο κ. Συνολάκης να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό και τη Μαραθώνος και την Κατεχάκη και την Μεσογείων, όχι σε 25 λεπτά, σε 25 ώρες;»