Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης πραγματοποίησε την Κυριακή 30/1, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αναδείξει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην περίοδο της διακυβέρνησής της.

«Μια ευκαιρία να αναδείξουμε τι κάναμε, τι θα κάνουμε στο μέλλον. Μια ευκαιρία για αυτοκριτική που είναι βασική, αλλά και μια ευκαιρία για αντίλογο. Να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι επιτέλους υπάρχει μια κυβέρνηση που αυτά που έλεγε προεκλογικά, αυτά εφαρμόζει» τόνισε μεταξύ άλλων.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας.

Αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας, καταρρίπτοντας τις αναφορές της αντιπολίτευσης με συγκεκριμένα στοιχεία.

Τέλος, ο βουλευτής Έβρου έκανε ειδική μνεία σε όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες στο ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου «να μείνει στην ιστορία ως αντιπολίτευση ευθύνης και όχι ως μια κακή και ανεύθυνη δύναμη».