Απαντήσεις στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη έδωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας απάντησε αποφασιστικά στον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές στον παρουσιαστή: «Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας για τον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνετε τελικά αυτή την πρόταση δυσπιστίας; Για τον κύριο Φουρθιώτη», είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός. 

Και προσέθεσε: «Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα. Βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο όποιος πήρε τον λόγο, δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτόν. Κανείς, μόνο εσείς. Πόσο πιο χαμηλά κ. Τσίπρα θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του: «Ο Φουρθιώτης έχει στο χέρι εσάς κύριε Μητσοτάκη, όχι μόνο τη μισή σας κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου». «Είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι "Φουρθιωτηδες"; Γιατί ξέρετε κάτι; Είναι η πρώτη φορά, δεν πρέπει να υπήρξε άλλη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας κυβερνητικά στελέχη ότι έκαναν «εξυπηρετήσεις» στον παρουσιαστή.