Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του έκανε μια σύντομη αναδρομή στους 31 μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε όλα όσα τον κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπόθεση της Novartis χαρακτηρίζοντάς την «αθλιοδέστερη σκευωρία» και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κρέμασε στα μανταλάκια. Όσον αφορά τους δημοσιογράφους που καλούνται ως κατηγορούμενοι - ανάμεσά τους ο Κώστας Βαξεβάνης, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως όσοι κατηγορούνται είναι γιατί κατασκεύασαν ψεύτικα στοιχεία.

«Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας για αυτούς που στοχοποίησαν 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Η αθλιοδέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Κατηγορούνται πια γιατί δημοσίευσαν ψεύτικά στοιχεία, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι συμμορία.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί, 4 στελέχη του κόμματός μας, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ. Ντροπή σας! Μας κάνετε και κηρύγματα για το κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.