Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ θα ξεκαθαρίσει με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, την Κυριακή, πριν από τις ομιλίες Μητσοτάκη-Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ομιλία του προέδρου του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα, αφού ολοι αναμένουν να τοποθετηθεί έπειτα από τη δήλωση του ότι το κόμμα της Κεντροαριστεράς θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητάει εκλογές στην παρούσα συγκυρία, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος. 

«Η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας. Και να μπορούσαμε να προκαλέσουμε εκλογές δε θα το κάναμε», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν ανακοινώσεις σχολιάζοντας «ως αντιφατική» τη στάση του κ. Ανδρουλάκη.

Φαίνεται ότι η πλέον η περίοδος της ανοχής τελείωσε και ξεκινά μια νέα φάση, στη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο ένοικο της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως μεταδίδεται πάντως από το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να μιλήσει πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, δεν αποτελεί απόφαση της στιγμής. 

Ειδικότερα ο ίδιος θα επαναλαμβάνει την ίδια τακτική όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, προκειμένου να υπάρχει δική του τοποθέτηση, πέραν των ομιλιών των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των βουλευτών του κόμματος.