Για τα προβλήματα που προέκυψαν από την επέλαση της κακοκαιρίας, με το όνομα «Ελπίδα», μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας στον ANT1, έκανε λόγo για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο και τόνισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στον συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά απαιτήθηκε από ιδιώτες να αποζημιώσουν πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις που θα δοθούν από την Αττική Οδό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δοθεί ο οδικός χάρτης, καθώς υπάρχουν ακόμη μερικά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σε ερώτηση σχετική με τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματα τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Μεσογείων και η Κατεχάκη, είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη για αυτούς τους δρόμους τους έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Το βασικό οδικό δίκτυο, η Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Μαραθώνος, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αντιλαμβάνομαι ότι έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πατούλης, να δει τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και να τις βελτιώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Αττική Οδό και τον Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι μπορεί να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό και δεν τα κατάφερε και τώρα προσπαθεί να φτιάξει μια υπερασπιστική γραμμή.

Ο κ. Καραγιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίσει τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου και να ανήκουν.