Την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κοροναϊό που είχαν ληφθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Για την εστίαση και τη διασκέδαση επανέρχεται η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας και παραμένει ο περιορισμός αποκλειστικά για καθήμενους πελάτες, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ αναφορικά με τα μέτρα για τα γήπεδα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι παραμένουν.

Yπενθυμίζεται ότι στα γήπεδα ισχύει ο περιορισμός του 10%, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, ενώ νωρίτερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε πράσινο φως για την μερική άρση των περιορισμών.

Παράλληλα, επανέλαβε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7/2, αφού πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».