«Τους πολιτικούς πρέπει να τους ψάχνει η δικαιοσύνη, πριν λίγο τέθηκε στο αρχείο ο φάκελος μου για την υπόθεση της Novartis», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Το πρόσωπο του τέρατος» με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο λαός έχει το δικαίωμα να δυσαρεστείται από τις πολιτικές.

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε πως «χτίζουμε πάνω στα προηγούμενα» ενώ είπε πως έχει ξεπεράσει τις αρχικές του φιλοδοξίες του.

Ακόμη σημείωσε πως η «πράσινη» ανάπτυξη είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Ελλάδα και την οικονομία της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Προ ολίγου έλαβα στα χέρια μου την πράξη αρχειοθέτησης του κ. Εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος σε ότι με αφορά για την υπόθεση της Novartis. Από αυτή τη στιγμή και έπειτα έχει λήξει για μένα αυτή η πολύ μεγάλη συκοφαντία εναντίον μου αφού πέρασα τέσσερα και πλέον χρόνια διερευνώμενος από διαδοχικούς εισαγγελείς για το θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηρστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Τους πολιτικούς πρέπει ασφαλώς να μας ψάχνουν πάρα πολύ αλλά είναι πάρα πολύ κακό μια προκαταρκτική έρευνα να κρατάει σχεδόν 5 χρόνια. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την απονομή της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν η υγιής δυσαρέσκεια του λαού είναι προάγγελος προόδου, ο υπουργός απάντησε: «Βεβαίως ο λαός έχει δικαίωμα να δυσαρεστείται».

ΔΗΜ: Πως θα νοιώσετε εάν χάσετε στις επόμενες εκλογές ενώ έχετε κάνει τα πάντα για να μην τις χάσετε ή για να ευχαριστήσετε και να δώσετε αυτό που χρειάζεται στο λαό;

«Δεν είναι υποχρεωτικό όταν κατεβαίνεις σε εκλογές ότι πρέπει να τις κερδίζεις ούτε είναι υποχρεωμένος ο λαός να μας ψηφίζει για πάντα», διευκρίνισε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Τι θα σήμαινε για εσάς αυτό;

«Θα ήταν μια αποδεκτή ετυμηγορία του ελληνικού λαού και θα κοιτάγαμε να δούμε τι κάναμε λάθος. Ο λαός έχει δικαίωμα να κρίνει δεν θα κρίνουμε μόνοι μας τον εαυτό μας», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν πρέπει να γκρεμίσουμε για να χτίσουμε, σημείωσε: «Χτίζουμε πάνω στους προηγούμενους, δεν είμαι υπέρ εγώ του να γκρεμίζουμε τα προηγούμενα. Δεν είμαι οπαδός της πολιτιστικής επανάστασης του Μάο, πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν και να χτίζουμε πάνω σε αυτό για το μέλλον».

ΔΗΜ: Πείτε μου ένα καλό πράγμα πάνω στο οποίο χτίσατε των προηγούμενων

«Για παράδειγμα ο νόμος για τον κινηματογράφο και τα κίνητρα για το rebate που έχει ήδη αποδώσει μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα είχε μεγάλη συμμετοχή και η προηγούμενη κυβέρνηση. Το συνεχίσαμε και το προχωρήσαμε. Η αναπτυξιακή τράπεζα είχε συμμετοχή η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίσαμε , προχωράει πολύ καλά. Εγώ δεν μηδενίζω ποτέ τους προηγούμενους, δεν είμαι σαν και αυτους», τόνισε ο υπουργός.

ΔΗΜ: Η επόμενη κυβέρνηση τι δεν θα πρέπει να μηδενίσει από αυτά που φτιάχνετε εσείς

«Ο επαγγελματικός τρόπος που δουλεύει το κράτος. Το κράτος επί Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει και δούλευε με υποδειγματικό τρόπο. Για παράδειγμα ζούμε μια μέρα μεγάλης χιονόπτωσης θα δείτε ότι ό,τι τυχόν ζημιές προκύψουν γιατί από ένα πολύ έντονο φυσικό φαινόμενο μπορεί να προκύψουν και ζημιές πολύ γρήγορα το κράτος θα είναι εκεί για να τις αποκαταστήσει. Με αριθμούς πρωτόγνωρους για την Ελλάδα», διαμήνυσε ο υπουργός.

ΔΗΜ: Υπάρχει περίπτωση κάπου βαθύτερα μέσα στο μυαλό σας να πειτε «γιατί και εγώ να μην είμαι αρχηγός σαν τον Μητσοτάκη κάποτε σε αυτό το κόμμα;»

«Δεν έχω απολύτως κανένα τέτοιο θέμα μέσα μου. Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που έχω ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές μου φιλοδοξίες. Εγώ μπήκα στην πολιτική από το ΛΑ.ΟΣ εάν ήθελα να γίνω υπουργός και πρωθυπουργός θα πήγαινα στο ΛΑ.ΟΣ; Άρα έχω προ πολλού ξεπεράσει τις φιλοδοξίες μου, έχοντας ξεπεράσει τις φιλοδοξίες μου μπορώ να σας πω ότι δεν έχω καθόλου τέτοιου είδους προβλήματα. Ειμαι εδώ, έχω ένα υψηλό πόστο, κάνω τη δουλειά μου, φέρνω επενδύσεις, φτιάχνουμε νέες θέσεις εργασίας, προχωράμε τις απορροφήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜ: Μα εσεις κατεβήκατε για αρχηγός της ΝΔ

«Κατέβηκα για αρχηγός αλλά οι φίλοι μου που με ψηφίσανε θυμούνται και πως κατέβηκα. Είπα αποφάσισα να κατέβω για αρχηγός της ΝΔ γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να κερδίσω. Ο σκοπός δεν είναι να κερδίσω, ειμαι πολύ φρέσκος στη ΝΔ για να κερδίσω, ο σκοπός είναι να δώσουμε τη μάχη των ιδεών για να ηττηθεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και μάλιστα προσδοκώ να παίξω το ρόλο που έπαιξε ο Μπάρι Γκολντγουότερ στο αμερικάνικο ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Μπάρι Γκόλντγουόετερ κατέβηκε για πρόεδρος της Αμερικής, ηττήθηκε, οι ιδέες του όμως άλλαξαν σε τέτοιο βαθμό το ρεπουμπλικανικό κόμμα που ο Ρέιγκαν θεωρείται πολιτικό τέκνο του Γκολντγουότερ. Δηλαδή σε επόμενο σταθμό οι ιδέες του επικράτησαν στην Αμερική και είναι αυτές που επικράτησαν τελικά και στον κόσμο άρα ο Μπάρι Γκολντγουότερ απέτυχε ή πέτυχε κατεβαίνοντας για πρόεδρος; Κατά τη γνώμη μου πέτυχε», απάντησε.

Για την πράσινη ανάπτυξη, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την Ελλά«δα και την ελληνική οικονομία και είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα γιατί μετατοπίζει συγκλονιστικούς ευρωπαϊκούς πόρους προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις οποίες η Ελλάδα έχει εξ ορισμού συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί έχουμε και πολύ ήλιο και πολύ άνεμο. Φεύγουμε από τα ορυκτά καύσιμα στο οποίο έχουμε μειονέκτημα και πηγαίνουμε στις ανανεώσιμες πηγές στις οποίες έχουμε πλεονέκτημα. Οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις θα γεννήσουν νέες τεχνολογίες πολύ πιο αποδοτικές και αν έχουμε μυαλό θα τις αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Ως προς την προστασία του περιβάλλοντος σας διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν θα δίναμε άδεια για να γίνει κάπου ένα αιολικό πάρκο αν δεν ήμασταν βέβαιοι για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου».

«Δεν είμαστε η ανάπτυξη για την ανάπτυξη, για αυτό μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη. Έχει φύγει πια ο καπιταλισμός και η Δύση από την ανάπτυξη για την ανάπτυξη, πια όλοι μιλάνε για βιώσιμη ανάπτυξη δηλαδή ανάπτυξη που παράλληλα σέβεται όλο το περιβάλλον, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Κανείς πια δεν μιλάει για ανάπτυξη σκέτο, για αυτό οι μεγάλες εταιρείες δεν μιλάμε μόνο για κέρδη ή για μετοχές ή για μερίσματα, μιλάνε για την κοινωνικής τους προσφορά», κατέληξε.