Σήμερα ήταν μια ιστορική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην βάση της Τανάγρας, η υποδοχή των πρώτων 6 Rafale.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε μια συγκινητική ανάρτηση στο Ιnstagram, στην οποία αποτυπώνεται ένας χειριστής Rafale με τα δυο μικρά παιδιά του, μπροστά από το υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος.

μητσοτακηςραφαλε

Μάλιστα, το συνοδεύει με τη φράση: «Η εικόνα που μας γεμίζει περηφάνια. Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι σε αυτόν τον μπαμπά και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα παιδιά του θέλουμε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα που αλλάζουμε».

Στις άλλες δυο αναρτήσεις του story,  διακρίνονται στη μια τα Rafale να «σκίζουν» τον ελληνικό ουρανό, με τη φράση «Υπερήφανη η πατρίδα μας, υποδέχεται σήμερα τα πρώτα 6 από τα 24 υπερσύγχρονα Rafale» και στην άλλη ο πρωθυπουργός να χαιρετά τους χειριστές των αεροσκαφών, γράφοντας: «Καλές πτήσεις να έχουν τα νέα μας Rafale καιθ οι άξιοι χειριστές τους για να προστατεύουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, ταξιδεύοντας παντού την ειρήνη».

rafale4_2
rafale3_2


Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής, έκανε λόγο για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας, που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ακόμη, είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη.