Στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου προσήλθε ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βεξαβάνης προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλουκαθώς έχει κληθεί προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Το δημοσιογράφο και εκδότη υποδέχθηκαν περισσότερα από 50 άτομα,  τα οποία τον χειροκροτούσαν. Μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, o πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος ΓιαννούληςΚώστας ΖαχαριάδηςΓιάννης Μουζάλας, Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος κ.α.


Ο δημοσιογράφος και εκδότης έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.


Νωρίτερα προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκηςο οποίος επίσης έχει κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Βαξεβάνης και Φιλιππάκης αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίαςη οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να απολογηθούν το προσεχές διάστημα.

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να απολογηθεί και η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου ενώ τελευταίος, θα περάσει το «κατώφλι» της ανακρίτριας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα καθώς του αποδίδεται πως παρενέβαινε σε ανοιχτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους φερόμενους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.