Την έδρα της των ελληνικών υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R, την 114 Πτέρυγα Μάχης (114 ΠΜ), στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, ενώ εν συνεχεία μετέβησαν και στις εγκαταστάσεις της γειτονικής Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) για ενημερωτική επίσκεψη.

Στην 114 ΠΜ, τον ΥΦΕΘΑ και τους Αρχηγούς υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδος Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης, ο οποίος μαζί με τους επιτελείς του τους ενημέρωσε για την οργάνωση, την αποστολή, και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μονάδος, καθώς και για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτήν για την άφιξη των νέων αεροσκαφών Rafale F3R, στις 19 Ιανουαρίου 2022, στην Τανάγρα.

Επίσης ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε τα υπόστεγα των αεροσκαφών «ετοιμότητος» (Readiness) Mirage 2000-5 Mk.2, όπου συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό αυτών που είχαν υπηρεσία, ενώ είχε την ευκαιρία να δει τους νέους χώρους εργασίας των αεροσκαφών Rafale F3R.

Στη συνέχεια οι Ν.Χαρδαλιάς και Στρατηγός Κ.Φλώρος, μετέβησαν στις διπλανές εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτριος Παπακώστας.

Εκεί ο ΥΦΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους συντηρήσεως των ιπτάμενων μέσων της Π.Α., που περνούν από εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση, όπου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών των τρεχουσών προγραμμάτων των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως ο ΥΦΕΘΑ εξέφρασε τα θετικά σχόλιά του για την προσπάθεια της ΕΑΒ, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της στην υποστήριξη των προγραμμάτων των Ε.Δ.

Τέλος, ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας, που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (ΜΑ) Παναγιώτης Καλότυχος.

Μετά την πραγματοποίηση της επισκέψεως αυτής ο Στρατηγός Φλώρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για την επικείμενη άφιξη των πρώτων 6 μαχητικών Rafale. «Έν ριπή΄ (η απόδοση της λέξεως Rafale στα ελληνικά) επίσκεψη με τον ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά σε 114 ΠΜ, 331 & 332 Μοίρα Παντός Καιρού, σε εγκαταστάσεις, εν αναμονή άφιξης των RAFALE. Συγχαρητήρια σε ΓΕΑ και Προσωπικό Αεροπορίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με γοργούς ρυθμούς & βρίσκονται πάντα σε Readiness».