Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps-Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR), στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Σώματος Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό.

Ειδικότερα, ο Ν.Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Στρατηγείο του Γ΄ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps-Greece (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR), τις έδρες της 113 Πτέρυγος Μάχης στο ιστορικό αεροδρόμιο του ΣΕΔΕΣ, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ), καθώς και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ).


Στη διάρκεια των προαναφερθεισών επισκέψεων, ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις ή/και τις Διευθύνσεις αυτών για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Επίσης ο Ν. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, για τη λειτουργία του οποίου οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της διαχειρήσεως και της αντιμετωπίσεως της πανδημίας COVID-19, συνδράμουν με τη διάθεση εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού. Εκεί, ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, όπου συνεχάρη το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά, τον επαγγελματισμό και τη μέγιστη προσπάθεια που καταβάλλει, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως «Ελευθερία».