Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9,84»

«Οι ελλείψεις, που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«
Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης. Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο» και κάλεσε το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ «να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών».

800 επιπλέον κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι στο βαθμό που η πίεση μείνει στις απλές κλίνες, είναι μία εξίσωση που μπορεί να διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με πίεση μεν, αλλά χωρίς αυτή η πίεση να συνεπάγεται δυσλειτουργίες.

«Οι νοσηλείες "Όμικρον" μας πιέζουν σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο Λεκανοπέδιο», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι «πλέον διαθέτουμε 800 επιπλέον κλίνες COVID στην Αττική» και πως «το Σισμανόγλειο αποτελεί νοσοκομείο για περιστατικά κοροναϊού».

«Επίσης ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι», όπως αποκάλυψε ο υπουργός, «ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία διασωλήνωση από Όμικρον, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως, ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα και πέρα από τις δομές που έχουμε- γιατί έχουμε μεγάλες δημόσιες δομές στην Αθήνα- ενώ δίνουν και οι ιδιωτικές Κλινικές το 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στο Λεκανοπέδιο», επεσήμανε ο υπουργός στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84.