Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του Ε.Κ.Α.Β επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Εργαζόμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα Θεόδωρο Κόλλια, τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Σίμο Ψωμιάδη, τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλη Φεύγα, και την Συντονίστρια Υγείας Κατερίνα Μαχαιρά.

Στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β, τον Γραμματέα της ΠΕ και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος και αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας.

Ο Παύλος Μαρινάκης και τα μέλη της ΝΔ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων, με τους οποίους συνομίλησαν για τα ζητήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Υγεία, ειδικότερα στο Προνοσοκομειακό επίπεδο που αφορά το Ε.Κ.Α.Β. σε Πανελλαδική κλίμακα.

Έπειτα επισκέφθηκαν τους χώρους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. συμπεριλαμβανομένου του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ) και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), όπου ενημερώθηκαν από τους εργαζομένους για την λειτουργία του Κέντρου.

Δέσμη προτάσεων κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν στο Γραμματέα και τα μέλη της ΝΔ μια δέσμη προτάσεων και εκείνος με τη σειρά του δεσμεύθηκε να προωθήσει και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Παύλος Μαρινάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης: «Βασική μας επιδίωξη είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που κρατούν όρθια τη χώρα στις πιο δύσκολες στιγμές για όλη την ανθρωπότητα. Και το Ε.Κ.Α.Β αντιπροσωπεύει αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, καθημερινά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υγεία, σώζοντας χιλιάδες ζωές.

»Σκοπός μας είναι να πούμε μέσα από αυτές τις επισκέψεις ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το Ε.Κ.Α.Β και καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν. Και η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας, για τα εύκολα και τα δύσκολα. Έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, με το να ακούμε τους ανθρώπους και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι.

»Η Ελλάδα έχει καταφέρει να οχυρωθεί αποτελεσματικά απέναντι στην πανδημία κάνοντας δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και οχυρώνοντας το σύστημα υγείας της δημιουργώντας εκατοντάδες νέες κλίνες ΜΕΘ. Αποδεικνύει έτσι, πως έχει αντιμετωπίσει δυναμικά την υγειονομική κρίση, την ώρα που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας λυγίζουν υπό την πίεση του κοροναϊού».