Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ειδικότερα, με τη διασπορά της μετάλλαξης να εντείνεται ολοένα και περισσότερο, σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αλλά ακόμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει και άρση μέτρων, εάν κριθεί ότι αυτά δεν επιβαρύνουν τα νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε, η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού αναμένεται να κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η κυβέρνηση θα τα συζητήσει όλα, αλλά θα τα συζητήσει αφού έχει αυτή τη βασική εικόνα. Αυτή είναι που θα καθορίσει το τι πρόκειται να γίνει και αυτό αφορά όλα τα μέτρα για τα οποία με ρωτάτε», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στην ερώτηση εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη.

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι εάν η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής είναι εκθετική, όμως δεν δημιουργεί πίεση στις ΜΕΘ η διαχείριση θα είναι διαφορετική. Παράλληλα, ανέφερε ότι εάν θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και άρση μέτρων, θα μπορούσε να γίνει εάν δεν προκαλεί επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.