Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 5,5 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις και θα μπορούσε να τα είχε διαθέσει στη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΧρήστος Σπίρτζης.

Είπε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα σε άλλη κατεύθυνση, όπως τεστ που θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις εκλογές, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο την οικονομία και την κοινωνία.

Επιπλέον, ανέφερε πως δεν προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ η άνοδος των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, αποκάλυψε πως τον ενδιαφέρει η θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η συνέντευξή του 

«Αν δεν είχε κάνει 5,5 δις απευθείας αναθέσεις σε άσχετα ζητήματα προφανώς θα είχε χρήματα για να χρηματοδοτήσει το δημόσιο σύστημα υγείας που δεν το έχει επαρκώς χρηματοδοτήσει. Μάλιστα στον προϋπολογισμό έχει 800 εκ. λιγότερα για το υπουργειο Υγείας. Θα είχε προσλάβει γιατρούς που δεν έχει προσλάβει αυτούς που χρειαζόμαστε, δεν θα ήμασταν η 36η χώρα σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων αυτό τα λεει όλα, δεν χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πει τίποτα άλλο».

Για το αν πιστεύει ότι τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν άμεσα 

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που έχουμε ζήσει με το μαρτύριο της σταγόνας να αλλάζουν κάθε μέρα ανάλογα με το τι θέλει η κυβέρνηση και ποιον να εξυπηρετήσει. Δηλαδή χθες ανακοινώσε ο ΕΟΔΥ οτι έχουμε 20.496 συμπολίτες μας που έφυγαν από τον κορονοϊό , αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης και η ευθύνη της κυβέρνησης έγκειται στα εξής. Πρώτον ότι δεν πέτυχε εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεύτερον ότι παίρνει μέτρα δύο χρόνια κατά το δοκούν, έκανε μέσα στα Χριστούγεννα απαγόρευση στην είσοδο στη χώρα αν δεν είναι κάποιος εμβολιασμένος και δεν έχει rapid test 48 ωρών όταν άφησε δύο καλοκαίρια χωρίς κανένα έλεγχο να μπαίνει στη χώρα όποιος ήθελε και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία. Δεν έχει φέρει τα φάρμακα, δεν έχει μια πλατφόρμα η οποία να στέκεται και να είναι σύμφωνη με αυτά που ζητάνε οι γιατροί».

Θεωρείτε ότι πρέπει να εφαρμοστούν πριν την 3η Ιανουαρίου τα μέτρα;

«Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα σε άλλη τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται πάρα πολλά τεστ, θεωρούμε ότι τα τεστ αυτά πρέπει να μπουν στα ασφαλιστικά ταμεία και να καλύπτονται για τους συμπολίτες μας».

Πρέπει τα εφαρμοστούνε πιο νωρίς δηλαδή θα πρέπει να πάμε στα μπουζούκια και στα νυχτερινά κέντρα για ρεβεγιόν με 15 χιλιάδες κρούσματα;

«Αν έχουμε τεστ, αν οι άνθρωποι που κάνουν συχνά τεστ και δεν τα επιβαρύνονται, δεν έχουν θετική ένδειξη ότι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό μπορούν να πάνε όπου θέλουνε. Η κυβέρνηση τι λεει σήμερα; Έχουμε την μετάλλαξη Όμικρον, προσπαθεί να αποκτήσουμε ανοσία αγέλης, δεν θέλω να το πω αυτό αλλά δεν αισθάνεται κάποιο βάρος ότι είμαστε 36η χώρα σε θανάτους ανά εκατομμύριο».

Για το αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές 

«Επιμένουμε γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη δημόσια οικονομία και τον ελληνικό λαό. Μετά την μελέτη Λύτρα –Τσιόδρα αποκαλύφθηκαν τα άμεσα ψέματα που είπε και ο Πρωθυπουργός αλλά που λεει και η ΝΔ όλο αυτό τον καιρό όταν ξέρουμε ότι όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι το δημόσιο σύστημα υγείας γονατίζει, δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Με 20.000 κρούσματα θα μπορούσαμε να κάνουμε προεκλογική εκστρατεία;

«Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στην πλατεία Συντάγματος για να γίνουν εκλογές; Υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι. Υπάρχουν υγειονομικά μέτρα, με μάσκες, που μπορούμε να τα τηρούμε και να πάμε σε εκλογές μια χαρά».

Για το αν τον προβληματίζουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μας προβληματίζει άρα μήπως ξέρουμε και κάτι άλλο εμείς από αυτό που παρουσιάζεται αλλά εσάς δεν σας προβληματίζει που επί της αρχής όταν ένα κόμμα ζητάει εκλογές μάλλον δεν εχει 10 μονάδες διαφορά και μάλλον δεν είναι πίσω από το άλογο».

Για το αν θα είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία βάση αληθείας δεν έχουν, εμείς συνεχίζουμε τις προσυνεδριακές μας διαδικασίες. Δεν με ενδιαφέρει αυτή η θέση έχω άλλη αποστολή αυτή τη στιγμή».