Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στην ΕΡΤ για την μετάλλαξη Όμικρον και τα νέα μέτρα, που είναι στο τραπέζι και μεταξύ άλλων, σημείωσε πως: «Το ποσοστό της Όμικρον στα κρούσματα που ελέγχουμε, σε αυτά που κάνουμε γονιδιακό έλεγχο, είναι πολύ χαμηλό, μονοψήφιο δηλαδή», εκφράζοντας την πίστη ότι «είμαστε όλοι ενήμεροι, προσεκτικοί και θα έχουμε καλές γιορτές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για άλλες ηλικίες πέραν των άνω των 60, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν μπει με το σκεπτικό ότι υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων με πολύ ψηλό κίνδυνο, είτε λόγω της δουλειάς τους, όπως οι υγειονομικοί, ή έχουν υψηλό κίνδυνο θανάτου.

«Βλέπετε καθημερινά, οι άνθρωποι που καταλήγουν είναι άνθρωποι πάνω από τα 60», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ερωτώμενη τέλος για το αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά ή στο ενδιάμεσο, η κ. Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι η παρακολούθηση είναι καθημερινή, λέγοντας πως: «Αν ξαφνικά δούμε 16.000 κρούσματα, προφανώς υπάρχουν αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε. Αλλά δεν περιμένουμε μέτρα, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά και ο κόσμος όλος θα προσέξει. Υπάρχει ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού, υπάρχει το self test και νομίζω ότι μπορούμε να πορευτούμε καλά και να έχουμε καλές γιορτές», τόνισε.