Ο Παύλος Μαρινάκης είναι και επίσημα ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομά του ακουγόταν καιρό και οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν. Τον έχουμε γνωρίσει καλά από το έργο του στην ΟΝΝΕΔ και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει τις «εξετάσεις» του και στο κόμμα, έπειτα από πρόταση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξελέγη πανηγυρικά από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και οι προσδοκίες για τον νεαρό γραμματέα φαίνεται να είναι πολλές. Στην πρώτη του συνέντευξη για τα «Π», μετά την εκλογή του, ο Παύλος Μαρινάκης ανέλυσε το πλάνο του για το επόμενο χρονικό διάστημα, τις προτεραιότητες και τους στόχους του, λέγοντας: «Οι πρώτες κινήσεις μας θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες. Θα εστιάσουμε πρωταρχικά στην επαφή με τα μέλη και τις οργανώσεις του κόμματος, γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε επισκέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, δυναμώνοντας τον ρόλο και την παρεμβατικότητα των μελών και των στελεχών μας».

marinakis_1
Μας έδωσε τη δική του πρόβλεψη για τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών, καθώς και για το αποτέλεσμα. Ακόμα, μας αποκάλυψε το πρώτο πράγμα που του είπε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την εκλογή του, καθώς και τη συμβουλή που «θα τον συνοδεύει για πάντα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επίσης, μιλήσαμε για τις εξελίξεις και στον χώρο του ΚΙΝ. ΑΛ., καθώς η εκλογή του συνέπεσε περίπου τις ίδιες ημέρες με την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος και μας είπε την άποψή του για την «αλλαγή γενιάς», τονίζοντας: «Κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να κριθεί λιγότερο αυστηρά λόγω της ηλικίας του. Όλοι θα δώσουμε τις εξετάσεις μας και θα κριθούμε ανάλογα με το έργο που θα επιτελέσουμε».

Κύριε Μαρινάκη, συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ο πρωθυπουργός προτείνοντάς σας για τη θέση του γραμματέα είπε ότι κερδίσατε την εμπιστοσύνη του κόμματος με τη σπουδαία δουλειά σας στην ΟΝΝΕΔ. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπε μετά την εκλογή σας;

Σας ευχαριστώ θερμά. Η πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αναλάβω τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ήταν μια τεράστια τιμή στο πρόσωπό μου και μια επιβράβευση για όσα έχουν γίνει αυτά τα δύο χρόνια στην ΟΝΝΕΔ. Αντανακλά την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους, τη διάθεσή του για ανανέωση του δυναμικού του κόμματος και τις ευκαιρίες που αξίζει η νέα γενιά. Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησε είναι να μην υπάρξει περιοχή της χώρας, πόλη ή γειτονιά που να μην την επισκεφθούμε. Να εδραιώσουμε την παρουσία μας σε όλη την Ελλάδα και κάθε μέλος της Νέας Δημοκρατίας να νιώθει ισότιμο, να νιώθει πως το κόμμα του τον ακούει. Η συμβουλή, όμως, του προέδρου μας που θα με συνοδεύει πάντα είναι αυτή που μου είχε δώσει μετά την εκλογή μου στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, και αυτή ήταν να μην αφήσω ποτέ τη δουλειά μου και να τη συνδυάσω με τα πολιτικά μου καθήκοντα. Αυτό είναι που ξεχωρίζει την ΟΝΝΕΔ, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα υπόλοιπα κόμματα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς: θέλουμε τα στελέχη μας μέσα στην κοινωνία, να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, και όχι ανθρώπους περιχαρακωμένους, μακριά από τις εξελίξεις, δέσμιους με κομματικές παρωπίδες.

Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, γιατί καθημερινά παρουσιάζουν μετρήσιμα αποτελέσματα του έργου τους και βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων


Ξεκινώντας αυτό το νέο βήμα, έχετε κάποιον από τους παλαιότερους γραμματείς ως πρότυπο;

Κάθε γραμματέας άφησε το δικό του στίγμα στο χρονικό διάστημα που εκτελούσε τα καθήκοντά του και από όλους κρατάω στοιχεία που θέλω να ακολουθήσω στη θητεία μου. Οι εποχές και οι απαιτήσεις αλλάζουν, το κόμμα και τα στελέχη εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία και την πορεία της Ελλάδας. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι το πιο διαχρονικό κόμμα εξουσίας της χώρας. Γιατί πάντα ήταν ανοιχτή στην κοινωνία, στις ιδέες, στους νέους, γιατί προσαρμόζεται στις συνθήκες, χωρίς να ξεχνά την ιδεολογική της βάση. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει εποχές και συνδέει ανθρώπους και τώρα συνεχίζει την πορεία της σε μια νέα εποχή, ισχυρή, με πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δική σας εκλογή συνέπεσε χρονικά με την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλάμε για αλλαγή γενιάς;

Είναι αισιόδοξο για την πολιτική ζωή του τόπου νέοι άνθρωποι να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Ακόμα πιο αισιόδοξο είναι όταν φτάνουμε σε αυτές τις θέσεις ευθύνης μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, μέσα από συνέδρια και εκλογές, ζητώντας τη στήριξη της κοινωνίας, και όχι μέσα από κλειστά γραφεία.

Το στοίχημα όμως δεν είναι η νεότητα αυτή καθαυτή. Η ηλικία, αν δεν συνοδεύεται από φρέσκες ιδέες και προοδευτική σκέψη, από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια για την ανανέωση της πολιτικής ζωής. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν ο τέως πρωθυπουργός, που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο ευαγγελιζόμενος «το νέο» και τελικά απέδειξε ότι αποτελούσε την πιο οπισθοδρομική πλευρά της πολιτικής. Κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να κριθεί λιγότερο αυστηρά λόγω της ηλικίας του. Ολοι θα δώσουμε τις εξετάσεις μας και θα κριθούμε ανάλογα με το έργο που θα επιτελέσουμε. Αυτό που πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς -όπως, άλλωστε, και κάθε πολιτικός- είναι ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Θέλουμε τα στελέχη μας μέσα στην κοινωνία, να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, και όχι ανθρώπους περιχαρακωμένους, μακριά από τις εξελίξεις


Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες για τα νέα καθήκοντά σας; Έχετε θέσει κάποιους στόχους;

Οι πρώτες κινήσεις μας θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες. Θα εστιάσουμε πρωταρχικά στην επαφή με τα μέλη και τις οργανώσεις του κόμματος, γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε επισκέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, δυναμώνοντας τον ρόλο και την παρεμβατικότητα των μελών και των στελεχών μας. Δεύτερον, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση και την ενημέρωση των μελών και των στελεχών μας, εντείνοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Το κόμμα θα προβάλλει το σημαντικό έργο της κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές του και παράλληλα θα τροφοδοτεί την κυβέρνηση με νέες προτάσεις και ιδέες, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και πληθυσμιακές ομάδες που μπορεί να αντιμετωπίζουν ποικίλα ζητήματα. Τέλος, φιλοδοξούμε να δώσουμε ένα τέλος στα -σχεδόν καθημερινά- fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαθιστώντας την αλήθεια. Έχει φτάσει η στιγμή αυτή η εσκεμμένη προσπάθεια συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων να σταματήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας πια πολιτική ατζέντα, βλέποντας όλους τους μύθους που συντηρούσαν την «ιδεολογική ηγεμονία» της Αριστεράς να γκρεμίζονται ο ένας πίσω από τον άλλον, παλεύει με ψέματα να ανακτήσει το μηδαμινό του πολιτικό κεφάλαιο.

marinakis

Πότε θα γίνουν τελικά εκλογές; Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Αυτή την απάντηση την έχει δώσει σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα γίνουν σε μια Ελλάδα πολύ καλύτερη σε σχέση με εκείνη του 2019. Και αυτήν την καλύτερη εικόνα της την οφείλει στη διακυβέρνηση και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, γιατί καθημερινά παρουσιάζουν μετρήσιμα αποτελέσματα του έργου τους και βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων. Πάνω από 30 φόροι έχουν μειωθεί οριζόντια, ενώ οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας στηρίζονται καθημερινά με έκτακτες ενισχύσεις από την Πολιτεία. Η ανεργία μειώνεται, οι επενδύσεις προχωρούν η μια μετά την άλλη δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, μεγάλα έργα υποδομής ξεμπλοκάρουν, το εμβολιαστικό πρόγραμμα «τρέχει» με ταχύτατους ρυθμούς και όλα αυτά δικαιώνουν τις πολιτικές της κυβέρνησης. Γι’ αυτά τα μετρήσιμα αποτελέσματα θα μας κρίνουν οι Έλληνες στο τέλος της τετραετίας και θα ξαναδώσουν ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.

«Η ΟΝΝΕΔ θα είναι για πάντα το σπίτι μου», τονίζει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο Παύλος Μαρινάκης


Πώς θα προχωρήσει η ΟΝΝΕΔ από εδώ και πέρα; Έκλεισε το κεφάλαιο αυτό για εσάς;

Η ΟΝΝΕΔ θα είναι για πάντα το σπίτι μου, μια μεγάλη οικογένεια την οποία καταφέραμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από συνεχείς δράσεις και προτάσεις που έγιναν νόμοι του κράτους. Η θητεία μου ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν σταματάει εδώ, αλλά ενδέχεται να συντμηθεί. Η Οργάνωση θα συνεχίσει τη δράση της όπως και πριν. Άλλωστε, η συνταγή για την επιτυχία της Νεολαίας ήταν ανέκαθεν η ομαδική δουλειά. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, και για πρακτικούς λόγους, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.