Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την καταψήφιση από πλευρά του κόμματός του των αμυντικών δαπανών του Προϋπολογισμού του 2022, «σπάζοντας» έτσι μία εθιμική παράδοση που τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως παρά τις όποιες πολιτικές αντιθέσεις τους με την εκάστοτε κυβέρνηση, υπερψήφιζαν το σκέλος των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, ως μία ελάχιστη ένδειξη συμπαραστάσεως στα εθνικά θέματα.

Για το σκέλος των αμυντικών δαπανών του Προϋπολογισμού του 2022, ο οποίος, πριν από λίγη ώρα, υπερψηφίστηκε στο σύνολό του από 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ.Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τέλος, μία αναφορά στις αμυντικές δαπάνες. Η Ελλάδα με μεθοδικά βήματα επενδύει στην αποτρεπτική της δυνατότητα παράλληλα με μία ενεργή εξωτερική πολιτική που δυναμώνει τις συμμαχίες μας και ενισχύει το κύρος της χώρας μας. Μέσα στον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα 6 Rafale και εντός των επόμενων εβδομάδων υπογράφεται η τελική συμφωνία για τις 3 (φρεγάτες) Belharra.

Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο Ελληνικός λαός

Σε αυτή τη συγκυρία, θέλω να το ακούσει όλος ο Ελληνικός λαός. Δεν απευθύνομαι σε εσάς. Απευθύνομαι στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μας παρακολουθούν. Σε αυτή τη συγκυρία, έχοντας κληρονομήσει Ένοπλες Δυνάμεις όπου για 10 χρόνια δεν έγιναν ουσιαστικά καθόλου επενδύσεις, σε αυτή τη συγκυρία η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες. Σπάζοντας για ακόμα μία φορά μία παράδοση στο ελληνικό Κοινοβούλιο η οποία έλεγε ότι παρά τις διαφωνίες μας, πάντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το έκανε προς τιμήν του το ΚΙΝΑΛ, υπερψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες της χώρας. Ένα πράγμα θα πω μόνο: Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο Ελληνικός λαός.
Είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει. Ας είναι. Κύριε Τσίπρα, το εθνικό μέτωπο συγκροτείται έστω και χωρίς τη δική σας συμμετοχή.

Κύριε Πρόεδρε, κλείνω λέγοντας ότι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν σήμερα ότι η πατρίδα μας αλλάζει. Η πατρίδα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα από ό,τι ήταν πριν από 27 μήνες. Είναι πιο ισχυρή οικονομικά, είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή αμυντικά, είναι πιο ισχυρή ως προς την εικόνα της στο εξωτερικό».